Upplev Ugglarp och Halland...

Stränder och smultronställen

I och omkring Ugglarp finns fantastiska platser att besöka och njuta av. Stränder, skogar, små sjöar, naturreservat och utsiktsplatser. På denna sidan försöker vi tipsa om, och berätta om några av våra favoritplatser. Kanske blir en av dem, eller någon annan, ditt alldeles egna smultronställe.

Ugglarps Havsbad, norra stranden

Lite lugnare strand med bästa krabbfisket

Ugglarps norra strand är enligt många Ugglarps bästa ställe att fånga krabbor på. Den lilla stenpiren och lilla stenön är ett naturligt tillhåll för krabbor och det är lätt och bekvämt att sitta på klipporna och fiska. Den Norra stranden avgränsas av Döingaberget i söder och det högresta Trossnäs i Norr. Trossnäs är även gräns mellan Ugglarp och Långasand. Här är precis som på övriga stränder långgrunt, däremot kan man tjäna några meter genom att gå i vattnet från Trossnäs utanför stenpiren. På södra delen av stranden finns stora musselbankar samlade mot berget.

Norra stranden, Ugglarp
Musslor stranden Ugglarp
Sommar på stranden Ugglarp
Ugglarps havsbad
Krabbö Trossnäs
Stenpir och krabbö Ugglarps Norra strand

Stensjö hamn och Steningestranden

Småbåtshamn och naturreservat i söder

Stensjö är som gjort för sköna vandringar och upptäcktsfärder. Naturen är karg men ändå storslagen och bjuder på betade strandängar, ljunghedar, klapperstensfält och badstränder. De stora släta klipporna är väl värda ett besök. Mitt i reservatet ligger Stensjö hamn som är en liten mysig småbåtshamn. Här är en perfekt plats för en liten paus. Kanske för att inta medhavd picnic?

Läs mer på Steningekusten och Stensjö hamn.

stensjo3
stensjo1
stensjo2
stensjo4
stensjo5

Ugglarps havsbad, södra stranden

Locals, Kitesurfing och hundstrand

Söder om Salleberget ligger denna nästan 1 km långa strand som i söder övergår från sandstrand till naturstrand. Södra stranden har även lite skärgårdskänsla med två öar liggandes i havet utanför. En liten bit av den södra stranden är markerad som hundstrand, här får Husse och Matte lov att ta med hunden till stranden, hundarna skall vara kopplade! Den södra stranden är också ett populärt tillhåll för bofasta i området och innanför öarna är det grunt och enligt många Sveriges bästa spot för Kitesurfing.

ugglarpssodra3
ugglarpssodra4
ugglarpssodra5
ugglarpssodra6
ugglarpssodra1
ugglarpssodra2

Suseåns mynning & Vesslunda naturreservat

Strandskog och sanddyner

Vid Suseåns mynning ligger Vesslunda naturreservat, ett fantastiskt område några kilometer från Ugglarp. Närmast havet finns höga sanddyner som skyddar strandängarna och den låga strandskogen. I skogen finns kilometervis med mysiga stigar. Perfekta för en promenad, löptur eller mountainbikerunda. I området finns även ett flertal utsiktsplatser, en av dem är Boabjäret som är en underbar plats att göra ett fikastopp på.

Läs mer på Vesslunda naturreservat.

vesslunda1
vesslunda4
vesslunda5
vesslunda2
vesslunda3
vesslunda6
vesslunda7