Cykla vid havet i Halland

Mountainbike, fatbike & cykel

Ugglarps läge vid havet, längs med Kattegattleden är perfekt för att cykla i Halland. Oavsett om du är på cykelsemester, vill köra terräng och MTB några dagar eller vill ligga och nöta landsväg så är möjligheterna stora. Här finns milsvis med stigar och vägar i närområdet och om du vill förflytta dig är det nära till både Halmstad och Falkenberg och flertalet fantastiska cykelområden.

Kattegattleden

Cykla Kattegattleden och bo i Ugglarp

Kattegattleden är 39 mil lång och sträcker sig från Helsingborg till Göteborg. Den är Sveriges första nationella cykelled, är till största delen asfalterad och har ett unikt havsnära läge.

När du cyklar Kattegattleden och söker boende är Ugglarp perfekt. Oavsett om du söker stuga, rum eller lägenhet finns något för dig. Sök ditt boende här.

Läs mer om att cykla på: Kattegattleden

MTB och terräng

Mountainbike vid havet i Halland

Ugglarp, Långasand och Steninge och naturen häromkring innehåller riktigt bra förhållanden för terrängcykling. I området finner du både snabba grusvägar, snirkliga skogsstigar och tekniska singletracks. Även om Halland är ganska platt så finns i området en hel del höjder och små berg i terrängen. Vill du läsa mer om cykling i Halland kan du göra det på Visit Halland.

Stigcykling
familjecykling vid havet
Glad cyklist
Cykelglädje
cykelpause
MTB vid havet
mountainbike på strandäng
fatbike

Fatbike med Villa Surfgarden

Guidad cykeltur i Halland

Fatbike är en kul aktivitet som passar de allra flesta.

Fatbike är en cykel som har lite större terränghjul vilket gör att det i stort sett går att ta sig fram var som helst.  Villa Surfgarden hyr ut fatbike samt arrangerar guidade turer på fatbike längs strand och skog i Ugglarp.

Läs mer på Villa Surfgarden.

Landsvägscykel & racer

Mil efter mil i inland och utmed kust.

I stort sett varje dag, året runt passeras Ugglarp av ett flertal landsvägscyklister. Ugglarps läge utmed kusten mellan Halmstad och Falkenberg och de ganska glest trafikerade vägarna gör att många motionärers- och tävlingscyklisters träningsrundor går genom Ugglarp. Så om du befinner dig i Ugglarp och vill cykla är det lätt att skapa din egen runda eller helt enkelt ta rygg på någon förbipasserande cyklist. Lycka till!


cykeltjej

Cykelläger i Halland

Boende för grupp i stuga eller rum

Våra stugor och rum erbjuder perfekt boende för dig och dina cykelkompisar. Oavsett om det är du och din familj eller en hel cykelklubb/ förening har vi boende för er. För den mindre gruppen är våra stugor ett bra alternativ. Är ni fler eller vill ha egen dusch och toalett är vårt vandrarhem: Villa Kustvägen perfekt. Här finns 8 dubbelrum med eget badrum, stort kök, matplats och ni kan med fördel hyra hela huset.

Läs om våra stugor och rum här.

cykelläger